blog background

26 December 2010

Kisah tentang dia

Assalammualaikum ;)

hye kawan-kawan..Apa kabar semua? hehe..long time no see kannn..besa la banyak problem bai..xda idea la, si berukband dan kawan-kawan buat hal la..nyampah! hahaha...ekceli, ni aku nk habaq kat korang semua..cettt..kepochi lalu...cerita ni bukan tentang kau dan aku...tapi tentang aku dan dia..siapakah dia itu..?? orang yang terpenting dalam hidup aku dan pastinya anda juga memilikinya..tanpanya, siapalah kita di dunia yang fana ini...*amboiii kemain lagik ayat.. Bagi yang masih memilikinya..hargailah dia kerana dia xda gantinya..Namun yang kurang bernasib baik hanya doa pengiring mu di sana..



Oh! Ibu

Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian
Dan aku

Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi

Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu

Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu

Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu

Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu

 Ibu...
Kini aku hilang tempat mengadu
Oh! Ibu…
Damailah engkau di sana
Ku taburi doa mewangi
Hadiah dari anakmu….
Ibuuuuuu….

sentap x dgr lagu ni..?? ohh! sebak rasanya jiwa menghayati lirik lagu ni kan.. so, apa lagi bagi yang terlanjur bicara, terlajak kata atau terlebih perlakuaannya..mohonlah keampunan dari ibu anda..korang ingat ini perahu, boleh undur-undur..?? xda maknanye der...baik buat sekarang jangan tangguh-tangguh..karang terlambat menyesal kemudian hari sah-sah xda gunanya..baik korang buat azimat jela...ni bukan teguran, tp nasihat dan peringatan saja..xkuasa aku nak tegur-tegur korang kan..da besar panjang pun...saja mengingatkan..bukan korang saja..untuk aku juga! Yala..faam-faam sajalah..kitani manusia biasa..sifatnya bukan sempurna..kadang-kadang alpa, kadang-kadang lupa..sesama kita baiklah ingat-mengingati, nasihat-menasihati kan kan kan...

Ni aku maw tanya ni...what type of your mother? tegas? lembut? garang? Mama aku ni jenis yang tegas..kalau hitam katanya, hitamlah..kalau putih katanya, putihlah...merah kah kuning kah..haha..terlebihhh sudaaa..! Apa-apa yang dia buat mesti maw yang perfect..contohnya kalau dia buat kuih, mesti maw lawa saja bentuknya..yang xlawa..jangan harap!haha..kalau lipat kain, mesti maw yang perfect punya...kalau x, lipat la ko smpi esok smpai perfect..hahaha..macam tuh lah kiranya..huhu..kadang-kadang stress aku dibuatnya..haha

Mama aku juga suka sangat ulang arahan yang panjang dia..Contoh, "ha! lepas ni lap meja, jangan lupa cuci pinggan ni sekali..pisau ni karang simpan balik tempatnya, sampah ni buang di luar dalam plastik warna merah yang bergantung tuh....bla bla bla.." wahhh...panjang bebenor...tension jugak la kadang-kadang...xpun, aku just ketawa ataupun sengih macam kerang busuk..! aduhaiiii...macam lah aku ni kanak-kanak umur 5-6 tahun..tula sampai laaa nih cheq pikiq, cheq ni masih kanak-kanak ribena yang girang gumbira..haha..padahal next year da 22 tahun..alamakhaiiiii...! macam xpcya seja...tolong laaaa..!

Lagi satu, mama aku juga suka ulang skrip yang sama..macam la semalam aku hang out ngan bff aku, then pulang la lewat jam 9 smpi rumah...Apa lagi mula la ulang skrip yang sama.."lain kali xlagi dibenarkan berjalan-jalan ke mana-mana..."hahaha...bapa aku pun suka tiru skrip ni..aduhaiii..tp yang lucunya, masih lagi ni berjalan-jalan..haishhh! jiwa remaja kira utuh di sanubari nihh..lalalala..jangan tiru aksi ni ye adik-adik...super degil! ;p Hp selalu sja bergetar bila da smpi masanya..haha..mula la reka alasan..alamakkkhhaii....korang selalu jugak dalam situasi ni? Tensi juga la..smpi ada yang usulkan idea suruh kawen..kawen?? tu bukan selesai masalah geng..tambah masalah adalah... TANGGUNGJAWAB....besar gila..bad idea ;( lalalalaa....bro-in-low aku ckp jangan cari pasal kawen lepas belajar maw jadi roti canai..kaka aku cakap, maw minta sembelihhh?? hahaha..jd korban la aku di raya qurban...lalala..oh! xmungkinnn..mari kita menghabiskan duit gaji kita travel n living...emang dasarrr loe!! :)

Tapi aku taw yang mama aku care pasal aku kan..korang pun harus taw..bila our parents bising sebab kita..kira membebel ke apa ke kan..tu tandanya mereka care & ambil taw pasal kita ni...sebab kita anak-anak mereka..Cuba imagine, parents kita xkisah pasal kita..nak melingkup ke, nak terguling ke...huhu....ohh! duniaaa...;( thats why, kita kna jadi manusia yang pandai bersyukur ye adik-adik..please, jd lah orang yang ada positive thinking...biar negative or buruk sekali situasi yang dihadapi, tp bila kita positif... insyaAllah, selamat dunia akhirat...tu pun bebalik pada "Percaya"..kepercayaan kita pada yang Maha Pencipta.....renung-renungkan dan selamat beramal...teehee ;)



hargailah mereka selagi berkesempatan, sharing is caring guys..! babaiiii

nota bantal buchuk: terima kasih kepada para pembawa mulut sekalian...ur did it..!! T.T i m died..

2 comments:

miss yanie said...

entry ni ka babe ? ~

Fatin Amalina said...

babe, yups...nnt bt full ntry pasal tat's day la..tp bkn secret story..yg itu biarlah rahsia..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...